5η εβδομάδα Δημιουργικής απασχόλησης!



Το κεντρικό θέμα αυτής της εβδομάδας ήταν η Κυκλοφοριακή Αγωγή και ο κύριος Κοκ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας).

Ας ρίξουμε μια κρυφή ματιά σε όλα τα όμορφα που έκαναν τα παιδιά μας με τις δασκάλες τους!


To τμήμα της κας Μαρίας Ανυφαντάκη

 Ο Κύριος Κοκ ήρθε την τάξη μας και μας θύμισε τις οδηγίες που μας δίνουν ο Γρηγόρης και ο Σταμάτης καθώς επίσης και τι πρέπει να κάνει ο οδηγός του αυτοκινήτου ανάλογα με το χρωματισμό του φαναριού.





 Γίναμε κι εμείς οδηγοί και προσπαθήσαμε να υπακούσουμε στις οδηγίες του φαναριού. Θυμηθήκαμε επίσης ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας μέσα σε ένα αυτοκίνητο και πως πρέπει να φοράμε πάντα ζώνη.

Γνωρίσαμε και κάποιες από τις πινακίδες του Κύριου Κοκ όπως Stop, απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα αυτοκίνητα, πάρκινγκ αυτοκινήτων και πάρκινγκ αναπήρων κτλ. Φτιάξαμε το δικό μας αυτοκινητόδρομο και τοποθετήσαμε τις πινακίδες στα σωστά σημεία για να παίξουμε.





Τμήμα κας Γεωργίας Κωστίδου
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε για μας με την κυκλοφοριακή αγωγή και την εξέλιξη των μεταφορικών μέσων από το χθες μέχρι το σήμερα αλλά και τα μελλοντικά επιτεύγματα που ετοιμάζει ο άνθρωπος για την μετακίνηση του. Αφού συζητήσαμε για τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής και μάθαμε τις πινακίδες που συναντάμε στο δρόμο μας, κατασκευάσαμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι.
 






Τις επόμενες μέρες ενημερώθηκαμε για την ιστορία των πιο σημαντικών μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το δικό μας αυτοκίνητο που κινείται με αέρα όπως και ένα αυτοσχέδιο ελικόπτερακι που ενθουσίασε όλα τα παιδιά.






Συζητήσαμε, επίσης, για την προσβασιμότητα των αναπήρων ατόμων στην Ελλάδα και τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Παρακολούθησαμε βίντεο από ξένα ειδησεογραφικα κανάλια όσον αφορά την προσβασιμοτητα όλων των ατόμων στη χώρα τους. Και αποφασίσαμε πως θα γίνουμε αρωγοί σε μια μεγάλη προσπαθεια: να μην αφήσουμε κανέναν να γίνει εμπόδιο στη ζωή του συνανθρώπου μας!

Τέλος, είχαμε μια όμορφη παρουσίαση από την κυρία Φραγκιαδάκη Θεονύμφη, μαμά του σχολείου μας,  σχετικά με τα μικρόβια και την καλύτερη αντιμετώπιση τους μέσα στη μέρα μας.


Το τμήμα της κας Ευτυχίας Αεράκη

Ξεκινήσαμε την εβδομάδα αναγνωρίζοντας και ταξινομώντας τα μέσα μεταφοράς! Τα παιδιά έφτιαξαν αεροπλάνα από ανακυκλώσιμα υλικά!



Στη συνέχεια γνωρίσαμε τον κύριο ΚΟΚ και μάθαμε μερικά από τα σήματα. Φτιάξαμε τα δικά μας από χαρτόκουτα, μεταμορφωθήκαμε σε αυτοκίνητα και παίξαμε στην αυλή.









 Καθώς τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την μετακίνηση ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια! Φυσικά, προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε με το στόμα και ψηφίσαμε για τις καλύτερες ζωγραφιές!


Την τελευταία μέρα της εβδομάδας τα παιδιά έγιναν ζαχαροπλάστες και έφτιαξαν φανάρια από μπισκότα, χαρουπομερέντα και καραμελάκια!





Τέλος το σχολείο μας επισκέφθηκε η κα Φραγκιαδάκη, η οποία μας μίλησε για τα μικρόβια και μας έδωσε συμβουλές για να προστατευόμαστε από τα βλαβερά!





Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα Θεονύμφη Φραγκιάδακη για το χρόνο της και την πολύ όμορφη δράση που ετοίμασε για τα παιδιά μας!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα... να περνάτε υπέροχα και να ξεκλέβετε στιγμές να γίνεστε παιδιά!