4η εβδομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης




Ο αθλητισμός και ο υγιεινός τρόπος ζωής ήταν το κύριο θέμα των δραστηριοτήτων μας αυτή τη βδομαδα.
Ας ρίξουμε μια "κλεφτή" ματιά μέσα στις τάξεις ...

Το τμήμα της κας Γεωργία Κωστίδου
Με πολλή διασκέδαση και ενδιαφέρον έκλεισε η πρώτη περίοδος για μας. Μιλήσαμε για την ιστορία και τη σημασία των ολυμπιακών αγώνων και οργανώσαμε τα δικά μας παιχνίδια αυλής με έπαθλο για όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους.





Δημιουργήσαμε τη δική μας πίστα για σκι δίνοντας την κατάλληλη κλίση στο έδαφος και τον κατάλληλο εξοπλισμό στον σκιέρ μας για πιο μακρινό πέταγμα!!
 

Δοκιμάσαμε να παίξουμε και ένα παραολυμπιακό άθλημα, το γκολμπολ, κλείνοντας τα μάτια μας και οξυύοντας την αίσθηση της ακοής μας χρησιμοποιώντας μια δική μας εκδοχή της μπάλας του αθλήματος.


 

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οφέλη της κρητικης διατροφής όπως και να γευτούμε την πιο νόστιμη χαρουπομερέντα από τον κ. Γιωργο Παπυράκη, που τον ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσίαση του!!!!

 
Δεν παραλειψαμε να δροσιστουμε με ένα διασκεδαστικο μπουγέλο μετά τις σκυταλοδρομίες που οργανώσαμε!





 
Το τμήμα της κας Ευτυχίας Αεράκη

Μια ακόμη εβδομάδα ολοκληρώθηκε και αυτή τη φορά το θέμα ήταν ο αθλητισμός
🤾 και η υγιεινή διατροφή🍏
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες🏆
Τα παιδιά γνώρισαν το σύμβολό τους και έφτιαξαν από ανακυκλώσιμα υλικά ένα αντίστοιχο!







Συζητήσαμε για την προέλευσή τους και τη σχέση που υπάρχει με την Ελλάδα! Φυσικα, κατασκευάσαμε και μία δάδα με την ολυμπιακή φλόγα 🔥




Αφού παίξαμε τα δικά μας ολυμπιακά αθλήματα, πήραμε τα βραβεία μας🥇🥈🥉 Τα παιδιά έφτιαξαν αλατοζύμη, σχημάτισαν τα βραβεία και τα εψησαν!







Η εβδομάδα έκλεισε με την επίσκεψη του κ. Γιώργου Παπυράκη! Ενημερώθηκαμε για την υγιεινή διατροφή, το κρητικό πρωινό 🍇 🥚και τη διαχρονικη του αξία! Τέλος, φτιάξαμε την πιο νόστιμη χαρουπομερεντα, που ξετρελανε μικρούς και μεγάλους 🍯






Το τμήμα της κας Μαρία Ανυφαντάκη

Αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με τις θεματικές ενότητες "Αθλητισμός και Διατροφή". Γνωρίσαμε μερικά από τα ολυμπιακά αθλήματα, διασκεδάσαμε παίζοντας στην αυλή κάποια από αυτά αλλά μπορέσαμε να παίξουμε και μέσα στην τάξη. Όλοι στο τέλος πήραμε τα μετάλλια μας για την προσπάθειά μας αυτή.







Στη διατροφή γνωρίσαμε τις διάφορες κατηγορίες των τροφών και προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε ποιες κάνουν καλό και ποιες κάνουν κακό στο σώμα μας. Φτιάξαμε το δικό μας πιάτο με τα υγιεινά φαγητά και παίξαμε με τα τρόφιμα με πολλούς τρόπους (γλωσσικά παιχνίδια, μαθηματικά παιχνίδια).




Η εβδομάδα έκλεισε νόστιμα με την παρουσία του κ.Γιώργου Παπυράκη, μπαμπάς ενός παιδιού από το σχολείο μας, ο οποίος μας επισκέφτηκε και μας ενημέρωσε για τις τροφές με το δικό του τρόπο και στο τέλος μας έφτιαξε μια υγιεινή χαρουπομερέντα την οποία εξαφάνισαν τα παιδιά!!!



Ευχαριστούμε πολύ τον μπαμπά του σχολείου μας, κο Γιώργο Παπυράκη, για το χρόνο που διέθεσε στα παιδιά μας και για την νόστιμη υγιεινή μεράντα!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα ... να περνάτε υπέροχα και να ξεκλέβετε στιγμές να γίνεστε παιδιά!