2η εβδομάδα δημιουργικής απασχόλησης!











H 2η εβδομάδα κύλησε ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη!
Τα παιδιά της κας Ευτυχίας
μεταμορφώθηκαν σε σκαθάρια 😬 , διέσχισαν το γεμάτο εμπόδια δάσος, έφεραν τη 🌦️ και φτιάξανε για γέφυρα ένα 🌈 για να σώσουμε τον Αρκουδενιο.





Το πρόγραμμα για το περιβάλλον συνεχίζεται με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως ψαράκια από ρολό χαρτιού υγείας και μουσικά όργανα!



Τα παιδιά έμαθαν για τις μέλισσες και έφτιαξαν μία δική τους κυψέλη από μακαρόνια!


Η εβδομάδα έκλεισε μεταμορφώνοντας βραχάκια σε γλαστρακια! Τα παιδιά φύτεψαν φακές, φασόλια, κολοκυθοσπορους αλλά και...ξυλάγγουρα!




Τα παιδιά με την κα Γεωργία ξεκίνησαν την εβδομάδα τους με θέμα "Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό". Αναγνώρισαν το ότι κάθε ζωντανός οργανισμός είναι ένας αναπόσπαστος κρίκος για να συνεχίσει η ζωή στη Γη μας να είναι όμορφη! Ακόμα και η ενοχλητική μελισσουλα που διώχνουμε από δίπλα μας τα ζεστά καλοκαίρια είναι σημαντική για μας! Με την εξαφάνιση της τελευταίας μελισσας ο άνθρωπος θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο τέσσερα χρόνια πάνω στον πλανήτη μας! Έπειτα αφού είδανε φωτογραφίες της μόλυνσης που προκάλεσε ο ίδιος ο άνθρωπος στο περιβάλλον του αποφασίσανε να πάρουνε την υπόθεση της προστασίας της Γης στα χέρια τους.




Έτσι, αποτυπώσανε τη σκέψη τους σε ένα ψηφιδωτό από ανακυκλώσιμα καπάκια και εγκαινιάσανε τη δική τους γωνία ανακύκλωσης!



Πολλά από τα υλικά μας τα αξιοποιήσαμε μεταμορφώνοντας τα σε όμορφα ψαράκια και γλάστρακια περιμένοντας με ανυπομονησία να δούν το φυτό τους να αναπτύσσεται!



Tα μικρά μας με τη κα Μαρία ξεκίνησαν φτιάχνοντας το σήμα της ανακύκλωσης, δίνοντας το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και έφτιαξαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.





Μια κούτα μετατράπηκε σε σκηνή για κουκλοθέατρο και τα παιδιά έφτιαξαν ακόμα και τις κούκλες με κομμάτια από την χαρτόκουτα και ξυλάκια! Το κουκλοθέατρο άρχισε!!!
Στη συνέχεια η κούτα μετατράπηκε σε οθόνη τηλεόρασης όπου παρουσίασαν αγαπημένους ήρωες, τραγούδια κλπ.




 Έφτιαξαν και έπαιξαν παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά: κρίκους από χάρτινο πιάτο και στόχος από μπουκάλι, μπόουλινγκ με μπουκάλια κλπ
Έβαλαν στον κάδο τα πράγματα που ανακυκλώνονται και έκαναν αναγραμματισμό με λέξεις σχετικές με την ανακύκλωση!



Ευχαριστούμε πολύ πολύ τις δασκάλες μας για τις όμoρφες δράσεις, μα πάνω από όλα για τα χαμόγελα και την θετική ενέργεια που εκπέμπουν!