Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα παιδιά μας



Σήμερα, όλο και περισσότερα σπίτια έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο και όλο και περισσότερα παιδιά το χρησιμοποιούν για διασκέδαση και εκπαίδευση.
Η πλοήγηση όμως στο διαδίκτυο δεν είναι χωρίς κινδύνους και θα πρέπει να ενημερωθούμε για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Διαβάστε οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στον στον ιστότοπο της Safeline στη διεύθυνση:
http://www.safeline.gr/tips.php

Εκεί θα βρείτε συμβουλές για παιδιά, για γονείς, για φίλτρα, καθώς και συνδέσμους σε περιοχές στο διαδίκτυο, που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Στη Safeline μπορείτε να καταγγείλετε (και ανωνύμως) περιοχές στο διαδίκτυο που εντοπίζετε με παράνομο υλικό. Η Safeline, μετά την επιβεβαίωση του περιεχομένου, ειδοποιεί την ελληνική αστυνομία ή εάν είναι σε άλλη χώρα την αρμόδια αρχή, για τη σύλληψη των ενόχων.

Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σχετική αναφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) children_on_virtual_worlds.pdf, η οποία βρίσκεται και στον ιστότοπο της Disneyland (στα αγγλικά).

Ο σύλλογός μας με τη διοργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για γονείς του σχολείου μας, στη χρήση υπολογιστή, βοηθάει στην εξοικείωσή τους με αυτόν, έτσι ώστε να μπορέσουν πιο αποτελεσματικά να βοηθήσουν τα παιδιά τους και μαζί με αυτά να γνωρίσουν το διαδίκτυο.