6η εβδομάδα δημιουργικής απασχόλησης






Το κεντρικό θέμα της 6ης εβδομάδας ήταν το διάστημα και οι πλανήτες!
Ας ρίξουμε μια κλεφτή ματιά μέσα στις αίθουσες!



Το τμήμα της κας Γεωργίας Κωστίδου
Μια, επίσης, όμορφη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Ταξιδέψαμε στο ηλιακό μας σύστημα και μάθαμε συναρπαστικά πράγματα γι'αυτο! Φαντάστηκαμε και αποτυπωσαμε στο χαρτί τον δικό μας πλανήτη με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και δημιουργησαμε με κιμωλία έναν φανταστικό γαλαξία.




Γνωρισαμε τους γνωστοτερους αστερισμους και παρατηρησαμε τις φάσεις της σελήνης μας.


Παρακολούθησαμε εκτοξεύσεις πυραύλων και μάθαμε για τους σημαντικους νόμους του Νεύτωνα περι δράσης-αντίδρασης και της διατήρησης της ενέργειας μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας.


Τέλος, θυμηθήκαμε τον αγαπημένο μας Μικρό Πρίγκιπα και τα όμορφα διδαγματά του κλείνοντας όμορφα αυτό το ταξίδι στο διάστημα!
 
Να ευχαριστήσουμε πολύ την κ. Μαρία Σεβαστακη που μάς επισκέφτηκε μέσα στη βδομαδα για να μας παρουσιασει την όμορφη τεχνική του decoupage φτιάχνοντας τα δικά μας μικρά αριστούργηματα!



 



Το τμήμα της κας Ευτυχίας Αεράκη
Άλλη μια εβδομάφα ολοκληρώθηκε με δημιουργικότητα και παιχνίδι.
Το θέμα μας αυτή τη φορά ήταν το ηλιακό σύστημα ⭐🌙🌒🌔🌖🌕
Τα παιδιά έφτιαξαν πυραύλους από ανακυκλώσιμα υλικά 🚀 και μεταμορφώθηκαν σε αστροναύτες 👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀




Ενημερώθηκαμε για τους πλανήτες, είδαμε τα χαρακτηριστικά τους και συζητήσαμε για τους εξωγήινους 🤔 φτιάξαμε τους δικούς μας ιπτάμενους δίσκους με χάρτινα πιατακια!




Φουσκωσαμε μπαλόνια 🎈τα ντυσαμε με εφημεριδες και τα μεταμορφωσαμε σε πλανήτες (τελικά τα παιδιά είπαν ότι μοιάζουν πιο πολύ με "διαστημικές πέτρες"☺️
 Επίσης σε αυτή την ενότητα τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με εντυπωσιακά πειράματα! Χρησιμοποιήσαμε νερό 💧 χρώματα ζαχαροπλαστικής, μπαλόνια 🎈, μαγειρική σόδα, καραμελακια 🍬 και άλλα πολλά!!!!



Τέλος, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με μία ιδιαίτερη τεχνική! Το σχολείο μας επισκέφθηκε η κ. Μαρία Σεβαστακη και μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τα δικά μας καδρακια για να στολίσουμε τα δωμάτιά μας!!! Την ευχαριστούμε πολύ 😊





Μέχρι την επόμενη εβδομάδα ... να γελάτε δυνατά σαν τα παιδιά!