Κανόνες για την ομαλή κυκλοφορία στο δρόμο του σχολείου μας.


Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικός τροχονόμος

Αγαπητοί γονείς,

Έχουμε γίνει δέκτες πολλών παραπόνων από γονείς του συλλόγου μας για την ακατάλληλη οδική συμπεριφορά πολλών άλλων γονέων των σχολείων μας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των σχολικών τροχονόμων – οι οποίες υπενθυμίζουμε έχουν επισήμως αναγνωρισμένες αρμοδιότητες τροχονόμων και μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε στιγμή κανονικές κλήσεις- η κατάσταση δε βελτιώνεται.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να συμμορφωθούμε όλοι με τα κατωτέρω:

1. Δεν παρκάρουμε ΠΟΤΕ μπροστά στους κάδους.

2. Δεν παρκάρουμε ΠΟΤΕ στη θέση του σχολικού λεωφορείου.

3. Διευκολύνουμε το σχολικό λεωφορείο να έρθει και να φύγει, έτσι γλυτώνουμε όλοι χρόνο.

4. Δεν παρκάρουμε στην αριστερή μεριά του δρόμου ερχόμενοι από Ηράκλειο και δεν διπλοπαρκάρουμε, μετατρέποντας ένα δρόμο διπλής κατεύθυνσης σε μονής.

5. ΔΕΝ κάνουμε ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, Σε απόσταση 100m από την είσοδο του σχολείου προς Σταυράκια, οι οδοί Κασσαπάκη και Μητσοτάκη προσφέρονται γι αυτό.

6. Δεν παρκάρουμε στην είσοδο των νηπιαγωγείων, αποτελεί έξοδο κινδύνου για τα παιδιά μας.

7. Δεν μπαίνουμε με το αυτοκίνητο στην είσοδο των νηπιαγωγείων, κινδυνεύουμε φεύγοντας με την όπισθεν να χτυπήσουμε κάποιο παιδί που περπατάει και λόγω ύψους δε φαίνεται.

8. Εφόσον δεν έχουμε μικρά παιδιά (Νηπιαγωγεία-Α` Δημοτικού), έχουμε τα παιδιά έτοιμα με την τσάντα τους στο αυτοκίνητο (και όχι την τσάντα στο πορτ-μπαγκάζ) και απλά σταματάμε μπροστά στην είσοδο και αφήνουμε το παιδί να μπει μόνο του. Αν θέλετε να συνοδεύσετε το παιδί σας φροντίστε να παρκάρετε πιο μακριά ώστε να μην παρενοχλείτε και τους υπολοίπους.

9. Προσέχουμε, κατεβάζουμε τα παιδιά από την πόρτα του αυτοκινήτου που βρίσκεται προς το πεζοδρόμιο κι όχι προς το δρόμο!!!!!

10. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τις υποδείξεις των σχολικών τροχονόμων, είναι εκεί για να μας διευκολύνουν.

11. Και φυσικά …..ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ!!!!

Προσδοκούμε στη συνεργασία σας!