Ανακοίνωση σχετικά με την Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση

Ανατρέχοντας στα αρχεία του Συλλόγου, στις μακρινές μέρες της έναρξης λειτουργίας του σχολείου μας, ανακαλύψαμε ότι απο την αρχή, ο Συλλογος Γονέων φρόντιζε, λειτουργώντας Δημιουργική Απασχόληση στο χόρο του σχολείου, να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των εργαζομένων γονέων τους, τόσο κατά τις απογευματινές ώρες, όσο και τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες. Με τη δημιουργία των ολοήμερων δημοτικών, το σχολικό ωράριο επεκτάθηκε ως τις 16:00 και δεν χρειαζόνταν πλέον απογευματινή απασχόληση, το καλοκαίρι όμως είμασταν πάντα εκεί, συνεπείς, αφουγκραζόμενοι τις επιτακτικές ανάγκες των εργαζομένων μελών μας.
Από τα έσοδα της Δημιουργικής Απασχόλησης, πέραν της πληρωμής προσωπικού και αναλωσίμων, ο Σύλλογος υποστήριζε, για δεκαετίες, τη καθαριότητα των σχολικών χώρων στη διάρκεια της ημέρας και ενίσχυε υλικοτεχνικά τις ανάγκες των σχολικών μας μονάδων, με αποκορύφωμα την πλήρη ανακατασκευή και διαμόρφωση του χώρου του υπογείου, πριν μερικά έτη.
Δυστυχώς , τη φετεινή χρονιά, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, καθώς δεν παραχωρήθηκαν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οι σχολικές εγκαταστάσεις για τη λειτουργία Δημιουργικής Απασχόλησης.
Αυτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος, από άλλον φορέα, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί σε έντυπο του σχολείου.
Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τα παιδία , που περάσαμε εδώ, μαζί, τόσες ευχάριστες στιγμές τους ζεστούς θερινούς μήνες, όλα αυτά τα χρόνια. Τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν και βοήθησαν.
Τις εκάστοτε Διευθύνσεις για την παραχώρηση των σχολικών χώρων. Τούς εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν αοκνα στο πρόγραμμα της Δημιουργικής, μεριμνώντας για τα παιδικά χαμόγελα. Τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ γονείς και συνεργάτες, που κατάφεραν να πλατύνουν τους ορίζοντες της γνώσης και της δημιουργίας των μικρών μαθητών, μεταφέροντας σε αυτούς πολύτιμες εμπειρίες σε ποικιλία θεμάτων, από πλέξιμο, μαγείρεμα και φωτογραφία, ως πρώτες βοήθειες και επιστημονικά πειράματα. Είναι για όλους μνήμες κι εμπειρίες χαραγμένες ανεξίτηλα.
Όμως ο χρόνος κυλά και μαζί του αλλάζουν πολλά.
Μιά σελίδα γύρισε το 2018.
Σας χαιρετούμε.