"Ο Δίας σε νέες περιπέτειες"


Με μεγάλη επιτυχία παίχτηκε στην τελική γιορτή του σχολείου μας η θεατρική παράσταση "Ο Δίας σε νέες περιπέτειες", από παιδιά της Δ', Ε' και Στ' τάξης. Το έργο γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από την καθηγήτρια θεατρικής αγωγής του ολοήμερου σχολείου, κα Σοφιάδου Χρυσούλα, η οποία όλη τη διάρκεια του χρόνου δίδαξε στα παιδιά μας θέατρο (κίνηση, ορθοφωνία, απαγγελεία).

Η κα Σοφιάδου έγραψε το έργο προσαρμοσμένο και στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού, με αποτέλεσμα τα ίδια τα παιδιά να το αγαπήσουν και φυσικά το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό -μακριά από τις βαρετές για αυτά πολλές φορές σχολικές εκδηλώσεις.
Ο Δίας ο βασιλιάς των θεών βαριέται και ψάχνει με κάτι να απασχοληθεί - όλα είναι ήσυχα και ειρηνικά, μέχρι που τον παίρνει ο ύπνος και ένας άλλος Δίας, ο άλλος του εαυτός, αρχίζει να παίζει ερωτικά παιχνίδια με διάφορες θεές. Όμως, λίγο πριν αρχίσει να έχει προβλήματα από τα πολλά ραντεβού που κλείνει, ξυπνάει και τότε όλοι τότε μαζί οι θεοί αρχίζουν ένα μεγάλό γλέντι.

Το έργο σύγχρονο, κεφάτο, νεανικό , καλοστημένο και με χιούμορ το παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον και απέσπασε πολλά χειροκροτήματα στο τέλος. Πολύ ωραία τα κουστούμια και το σκηνικό, που επιμελήθηκαν και φτιάξανε οι γονείς.
Τέτοιες εμπειρίες είναι πολύ θετικές για τα παιδιά μας και ευχαριστούμε θερμά τηςν κα Σοφιάδου για το χρόνο που επένδυσε, καθώς και τους δασκάλους του ολοήμερου σχολείου που βοήθησαν στη γιορτή για αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Πάντα τέτοια!